Informatie en aanvraagformulier nijntje Beweegdiploma

Clubs of andere beweegaanbieders die aan de slag willen met het nijntje Beweegdiploma dienen in het bezit te zijn van het keurmerk nijntje Beweegdiploma. Alleen clubs en beweegaanbieders kunnen een keurmerk aanvragen; niet personen op individuele basis!

KNGU-clubs
Voor clubs die aangesloten zijn bij de KNGU is het aanvragen van het keurmerk en de lessenseries gratis. Zij maken alleen deze kosten:

nijntje Beweegdiploma's incl. nijntje presentje
gratis voor KNGU-leden (kind)
€ 5,- voor niet leden (kind)
Handelingskosten: € 4,75 (<100 stuks) of € 9.75 (>100 stuks)

Externe aanbieders
De kosten voor externe aanbieders zijn als volgt (een toelichting staat hieronder):

Totaalpakket*: € 400.-
Licentie keurmerk**: € 100,-
nijntje Beweegdiploma's incl. nijntje presentje: € 5,- per stuk
Handelingskosten: € 4,75 (<100 stuks) of € 9.75 (>100 stuks)

*Totaalpakket
Het totaalpakket bestaat uit: keurmerk (2 jaar geldig) met pakket nijntje Beweegdiploma 1 en nijntje Beweegdiploma 2 en kost € 400,-. De pakketkosten zijn inclusief het digitale logo keurmerk nijntje Beweegdiploma, een digitale toolkit, twee lessenseries en één keurmerkbordje dat opgehangen kan worden op de locatie waar de lessen plaatsvinden. Meer keurmerkbordjes kunnen worden aangevraagd voor € 50,- per stuk. Extra lessenseries kosten € 25,- per lessenserie. Prijzen onder voorbehoud en exclusief verzendkosten.

**Licentie keurmerk
Een licentie keurmerk is 2 jaar geldig en kost € 100,-. Beweegaanbieders die een samenwerking hebben met een KNGU-club en voor de nijntje Beweegdiploma lessen de expertise van de club inzetten, kunnen volstaan met het aanvragen van alleen een licentie keurmerk nijntje Beweegdiploma samenwerkingspartners (zonder pakket) voor € 100,-. Hiermee kan de beweegaanbieder zich dan wel profileren naar buiten met betrekking tot het belang van het nijntje Beweegdiploma voor het jonge kind, maar de beweegaanbieder mag niet zelfstandig de lessen uitvoeren.

Aanvragen? Vul het formulier in en mail de informatie naar info@beweegdiploma.nl.

Klik hier om het aanvraagformulier voor het nijntje Beweegdiploma keurmerk te downloaden.
Klik hier om verlenging van het keurmerk aan te vragen.

Let op: het formulier kan ondertekend worden met een digitaal id, maar kan ook worden geprint, ondertekend en teruggemaild.

Neem voor vragen contact op met info@beweegdiploma.nl.

Veel gestelde vragen

In hoeveel lessen haal je het nijntje Beweegdiploma?

Gemiddeld kan een kind het nijntje Beweegdiploma in 15 tot 20 lessen halen. Dit is afhankelijk van de snelheid van de ontwikkeling van je kind. Sommige clubs kiezen ervoor om de lessen te verwerken in een gewone peutergymles. Zij kiezen dan bijvoorbeeld 2 momenten per jaar om een beweegfeest te organiseren met een diploma als beloning. Het kan dus zijn dat het langer duurt voordat je kind het diploma haalt.

Hoe weet ik dat een organisatie een door de KNGU erkende aanbieder is van het nijntje Beweegdiploma?

Klik rechts boven op "gratis proefles" en zoek naar een erkende aanbieder bij jou in de buurt.

Wat kost het nijntje Beweegdiploma?

De aanbieder van de lessen bepaalt zelf de prijs. Informeer bij de locatie in jouw buurt naar de kosten.

Moet je altijd eerst nijntje Beweegdiploma 1 hebben gehaald, voordat je kunt starten met het tweede diploma?

Nee, dat hoeft niet. Kinderen van 2 en 3 jaar beginnen met Beweegdiploma 1 en kunnen daarna doorstromen. Kinderen van 4 jaar en ouder kunnen ook prima beginnen met Beweegdiploma 2. Overleg met de aanbieder van de lessen wat voor jouw kind de goede keuze is.

Moeten kinderen ook echt een examen afleggen?

Nee, er is geen examen. De juf of meester beoordeelt in de lessen de voortgang van je kind en bepaalt of het genoeg geoefend heeft om een diploma te krijgen. Tijdens een beweegfeestje krijgt je kind het diploma uitgereikt.

Wat is een proefles?

Om te kijken of het programma van het nijntje Beweegdiploma goed bij je past mag je altijd een keertje vrijblijvend meedoen.

Hoe vraag ik een proefles aan?

Via onze website www.beweegdiploma.nl kom je direct terecht op de website van de door jouw gekozen club of lesgever. Hier vind je de button "proefles aanvragen" en kun je een of twee gratis proeflessen aanvragen.

Waarom is nijntje ambassadeur van het Beweegdiploma?

Omdat nijntje bewegen belangrijk en leuk vindt, is zij ambassadeur geworden van het Beweegdiploma. Als rolmodel hoopt nijntje op deze manier heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levenswijze te ontwikkelen en bewegen vooral leuk te vinden!

Meer informatie over nijntje? Ga naar www.nijntje.nl

Moet je als ouder (verplicht) meedoen tijdens de nijntje Beweeglessen?

Dat verschilt per aanbieder. Er zijn ouder-kind varianten waarbij je fijn samen met je kind kunt bewegen in de les. Dit is niet altijd zo, informeer bij de aanbieder hoe het gaat in hun lessen.

Kan ik ook lessen missen?

Je kind moet genoeg oefenen om het diploma te kunnen krijgen. Het is belangrijk dat het vaak aanwezig is, maar een keer een lesje missen vanwege ziekte of vakantie is geen probleem.

Staat je vraag er niet bij of wil je meer informatie?
Stuur een mailtje naar beweegdiploma@kngu.nl