Bewegen met nijntje

Lees meer over onze ambitie om alle jonge kinderen in heel Nederland, de kans én de mogelijkheden tegeven om gevarieerd te bewegen met nijntje.

Bewegen maakt gelukkig! Gevarieerd en met plezier bewegen op jonge leeftijd (2-5 jaar) levert een essentiële en positieve bijdrage aan de motorische, cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Ik, bewegen met nijntje, geloof in een gezonde en gelukkige generatie die beweegt met plezier. Jong geleerd is oud gedaan.

Ik, bewegen met nijntje, jaag aan, verbind en deel. Ik inspireer, motiveer en geef handreikingen en concrete tools om zoveel mogelijk jonge kinderen, op zoveel mogelijk plekken in Nederland, verantwoord en met plezier te laten bewegen. Door op alle fronten mijn boodschap uit te dragen en kracht bij te zetten. Dat doe ik richting ouders en iedereen die met kinderen werkt.

Ik, bewegen met nijntje, maak beweging in aansprekende vormen beschikbaar voor alle jonge kinderen in heel Nederland. Het nijntje Beweegdiploma vormt mijn motor. Dat is hét verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde beweegprogramma voor jonge kinderen waarbij plezier de kernwaarde is.

Ouders, opvoeders, clubs, trainers en iedereen die voor jonge kinderen zorgt of met ze werkt betrek ik, maak ik bewust en zet ik in beweging. Zodat bewegen meer onderdeel uitmaakt van hun dagelijks leven. Ik vertel mijn boodschap aan iedereen die mijn beweging kan helpen. Ik ben online en offline zichtbaar, thuis en buitenshuis. Ik laat kinderen ervaren hoe leuk bewegen is.

Ik beweeg, dus ik ben! Beweeg je mee?

> Lees meer over Bewegen met nijntje

Veel gestelde vragen

In hoeveel lessen haal je het nijntje Beweegdiploma?

Gemiddeld kan een kind het nijntje Beweegdiploma in 15 tot 20 lessen halen. Dit is afhankelijk van de snelheid van de ontwikkeling van je kind. Sommige clubs kiezen ervoor om de lessen te verwerken in een gewone peutergymles. Zij kiezen dan bijvoorbeeld 2 momenten per jaar om een beweegfeest te organiseren met een diploma als beloning. Het kan dus zijn dat het langer duurt voordat je kind het diploma haalt.

Hoe weet ik dat een organisatie een door de KNGU erkende aanbieder is van het nijntje Beweegdiploma?

Klik rechts boven op "gratis proefles" en zoek naar een erkende aanbieder bij jou in de buurt.

Wat kost het nijntje Beweegdiploma?

De aanbieder van de lessen bepaalt zelf de prijs. Informeer bij de locatie in jouw buurt naar de kosten.

Moet je altijd eerst nijntje Beweegdiploma 1 hebben gehaald, voordat je kunt starten met het tweede diploma?

Nee, dat hoeft niet. Kinderen van 2 en 3 jaar beginnen met Beweegdiploma 1 en kunnen daarna doorstromen. Kinderen van 4 jaar en ouder kunnen ook prima beginnen met Beweegdiploma 2. Overleg met de aanbieder van de lessen wat voor jouw kind de goede keuze is.

Moeten kinderen ook echt een examen afleggen?

Nee, er is geen examen. De juf of meester beoordeelt in de lessen de voortgang van je kind en bepaalt of het genoeg geoefend heeft om een diploma te krijgen. Tijdens een beweegfeestje krijgt je kind het diploma uitgereikt.

Wat is een proefles?

Om te kijken of het programma van het nijntje Beweegdiploma goed bij je past mag je altijd een keertje vrijblijvend meedoen.

Hoe vraag ik een proefles aan?

Via onze website www.beweegdiploma.nl kom je direct terecht op de website van de door jouw gekozen club of lesgever. Hier vind je de button "proefles aanvragen" en kun je een of twee gratis proeflessen aanvragen.

Waarom is nijntje ambassadeur van het Beweegdiploma?

Omdat nijntje bewegen belangrijk en leuk vindt, is zij ambassadeur geworden van het Beweegdiploma. Als rolmodel hoopt nijntje op deze manier heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levenswijze te ontwikkelen en bewegen vooral leuk te vinden!

Meer informatie over nijntje? Ga naar www.nijntje.nl

Moet je als ouder (verplicht) meedoen tijdens de nijntje Beweeglessen?

Dat verschilt per aanbieder. Er zijn ouder-kind varianten waarbij je fijn samen met je kind kunt bewegen in de les. Dit is niet altijd zo, informeer bij de aanbieder hoe het gaat in hun lessen.

Kan ik ook lessen missen?

Je kind moet genoeg oefenen om het diploma te kunnen krijgen. Het is belangrijk dat het vaak aanwezig is, maar een keer een lesje missen vanwege ziekte of vakantie is geen probleem.

Staat je vraag er niet bij of wil je meer informatie?
Stuur een mailtje naar beweegdiploma@kngu.nl