nijntje Beweegfeest


Zin in een leuk feestje? Kom dan naar het nijntje Beweegfeest op 14 juni in Nijmegen! Je kind kan hier fijn bewegen, plezier maken én de echte nijntje ontmoeten. Deelname is gratis.


Is jouw zoon of dochter tussen de 2 en 5 jaar en lijkt het jullie leuk om naar het feest van nijntje te komen? Mail dan vóór 3 juni 2019 de naam en de leeftijd van jouw kind(eren) en het tijdstip waarop jullie willen komen naar info@beweegdiploma.nl.

Fotomodellen gezocht!
Tijdens het beweegfeest maken we foto’s en video’s voor de promotie van bewegen met nijntje. Vinden jullie het leuk om voor de camera te staan? Stuur dan bij jouw aanmelding een foto mee en wie weet zie je jouw kind of jullie samen terug op een mooie foto of video.

Indeling nijntje beweegfeest
Ronde 1 09.30 uur
Ronde 2 10.30 uur
Ronde 3 13.00 uur
Ronde 4 14.00 uur

Het beweegfeest duurt een uurtje. In die tijd kan je kind in de speeltuin lekker spelen en allerlei leuke oefeningen doen. En natuurlijk kan je kind nijntje ontmoeten, zij komt ook af en toe mee spelen!

Als je je opgeeft als fotomodel, kan tussendoor aan jullie worden gevraagd om een foto of video te maken. Samen gaan jullie dan een leuke beweegtip voor thuis uitvoeren. De foto of video gebruiken we op onze website en in foldermateriaal. Het kan eventueel zijn dat je als ouder zelf ook in beeld komt.

Bedankje
Is jouw kind op de foto of video gezet? Dan krijgen jullie natuurlijk de foto of video van ons als downloadbestand toegestuurd.

Locatie
Het beweegfeest is in Speeltuin Speeldijk.
Staddijk 41, Nijmegen.

Slecht weer? Bij heel slechte weersvoorspellingen gaat het beweegfeest niet door. Dit melden we op donderdagavond 13 juni per mail en op deze website.

Beweeg je mee?
Deelname is gratis. Mail vóór 3 juni 2019 de naam en de leeftijd van jouw kind(eren)* en het tijdstip waarop jullie willen komen naar info@beweegdiploma.nl.
*Jullie gegevens worden alleen gebruikt voor het nijntje beweegfeest en zullen daarna worden verwijderd.


Veel gestelde vragen

In hoeveel lessen haal je het nijntje Beweegdiploma?

Gemiddeld kan een kind het nijntje Beweegdiploma in 15 tot 20 lessen halen. Dit is afhankelijk van de snelheid van de ontwikkeling van je kind. Sommige clubs kiezen ervoor om de lessen te verwerken in een gewone peutergymles. Zij kiezen dan bijvoorbeeld 2 momenten per jaar om een beweegfeest te organiseren met een diploma als beloning. Het kan dus zijn dat het langer duurt voordat je kind het diploma haalt.

Hoe weet ik dat een organisatie een door de KNGU erkende aanbieder is van het nijntje Beweegdiploma?

Klik rechts boven op "gratis proefles" en zoek naar een erkende aanbieder bij jou in de buurt.

Wat kost het nijntje Beweegdiploma?

De aanbieder van de lessen bepaalt zelf de prijs. Informeer bij de locatie in jouw buurt naar de kosten.

Moet je altijd eerst nijntje Beweegdiploma 1 hebben gehaald, voordat je kunt starten met het tweede diploma?

Nee, dat hoeft niet. Kinderen van 2 en 3 jaar beginnen met Beweegdiploma 1 en kunnen daarna doorstromen. Kinderen van 4 jaar en ouder kunnen ook prima beginnen met Beweegdiploma 2. Overleg met de aanbieder van de lessen wat voor jouw kind de goede keuze is.

Moeten kinderen ook echt een examen afleggen?

Nee, er is geen examen. De juf of meester beoordeelt in de lessen de voortgang van je kind en bepaalt of het genoeg geoefend heeft om een diploma te krijgen. Tijdens een beweegfeestje krijgt je kind het diploma uitgereikt.

Wat is een proefles?

Om te kijken of het programma van het nijntje Beweegdiploma goed bij je past mag je altijd een keertje vrijblijvend meedoen.

Hoe vraag ik een proefles aan?

Via onze website www.beweegdiploma.nl kom je direct terecht op de website van de door jouw gekozen club of lesgever. Hier vind je de button "proefles aanvragen" en kun je een of twee gratis proeflessen aanvragen.

Waarom is nijntje ambassadeur van het Beweegdiploma?

Omdat nijntje bewegen belangrijk en leuk vindt, is zij ambassadeur geworden van het Beweegdiploma. Als rolmodel hoopt nijntje op deze manier heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levenswijze te ontwikkelen en bewegen vooral leuk te vinden!

Meer informatie over nijntje? Ga naar www.nijntje.nl

Moet je als ouder (verplicht) meedoen tijdens de nijntje Beweeglessen?

Dat verschilt per aanbieder. Er zijn ouder-kind varianten waarbij je fijn samen met je kind kunt bewegen in de les. Dit is niet altijd zo, informeer bij de aanbieder hoe het gaat in hun lessen.

Kan ik ook lessen missen?

Je kind moet genoeg oefenen om het diploma te kunnen krijgen. Het is belangrijk dat het vaak aanwezig is, maar een keer een lesje missen vanwege ziekte of vakantie is geen probleem.

Staat je vraag er niet bij of wil je meer informatie?
Stuur een mailtje naar beweegdiploma@kngu.nl