Waarom goed leren bewegen?

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

Beweegdiploma Beweegdiploma
Leer meer over bewegen bij kinderen

Spelenderwijs goed leren bewegen

Lees hier over de achtergronden van het nijntje Beweegdiploma en artikelen die het belang van bewegen op jonge leeftijd onderschrijven.

Hoe voorkom je verveling bij kinderen?

Wie kent het niet? Kinderen die zich vervelen, die niets lijken te willen, geen initiatief, geen creativiteit, geen energie.

Lees verder

Peuters leren bewegen met nijntje

Wist je dat je bewegen kunt stimuleren door een peuter op te rollen als een pannenkoek in een badhanddoek?

Lees verder

Achtergronden van het nijntje Beweegdiploma

De lessen van het nijntje Beweegdiploma zijn ingericht volgens een aantal principes. Hierdoor zijn de bewegingen die jonge kinderen leren geen ‘kunstje’ op zich die ze maar op één manier kunnen uitvoeren.

Lees verder

Een moeder over de nijntje Beweeglessen

Sinds begin dit jaar ben ik een enthousiast bezoeker van de nijntje Beweeglessen. Anders gezegd: ik mag iedere woensdagmorgen mee met een eigenwijze en heel enthousiaste peuter. Samen bewegen, want ook ik beweeg vrolijk mee.

Lees verder

Proefschrift bewijst waarde nijntje Beweegprogramma

Kinderen op de basisschool zouden vaker een gestructureerd en uitdagend beweegprogramma moeten volgen.

Lees verder
Beweegdiploma

Haal je
nijntje Beweegdiploma

Gratis proefles aanvragen

Veel gestelde vragen

Wordt het nijntje Beweegdiploma altijd gegeven in 20 lessen?

Nee, niet altijd. Sommige clubs kiezen ervoor om de nijntje Beweeglessen te integreren in hun reguliere lessen. Het kan dan goed zijn dat ze bijvoorbeeld twee momenten per jaar kiezen om een beweegfeest te organiseren met het diploma als beloning. Tevens is het gemiddelde van 20 weken ook afhankelijk van de ontwikkeling van het kind. Het kan dus zijn dat het langer duurt voordat een kind het nijntje Beweegdiploma haalt.

Hoe weet ik dat een organisatie een door de KNGU erkende aanbieder is van het nijntje Beweegdiploma?

Alle erkende locaties staan vermeld op deze website. Alle erkende locaties

Wat kost het nijntje Beweegdiploma?

De beweeglessen worden gegeven door autonome clubs en beweegaanbieders. Informeer bij een aanbieder in de buurt naar de kosten.

Moet je altijd eerst nijntje Beweegdiploma 1 hebben gehaald, voordat je kunt starten met het tweede diploma?

Nee dat hoeft niet. Een club en/of beweegaanbieder bepaalt welk niveau passend is voor het kind.

Moeten kinderen ook echt een examen afleggen?

Nee, dat is niet het geval. De juffen en meesters oordelen naar eigen inzicht of een kind aan de vereiste beweegnormen, passend bij het kind voldoet om het diploma te ontvangen. Hij of zij doet dit door de bewegingen van de kinderen vooraf te observeren.

Wat is een proefles?

Om te kijken of het programma van het nijntje Beweegdiploma goed bij je past mag je altijd een keertje vrijblijvend meedoen.

Hoe vraag ik een proefles aan?

Via onze website www.beweegdiploma.nl kom je direct terecht op de website van de door jouw gekozen club of lesgever. Hier vind je de button "proefles aanvragen" en kun je een of twee gratis proeflessen aanvragen.

Waarom is nijntje ambassadeur van het Beweegdiploma?

Omdat nijntje bewegen belangrijk en leuk vindt, is zij ambassadeur geworden van het Beweegdiploma. Als rolmodel hoopt nijntje op deze manier heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levenswijze te ontwikkelen en bewegen vooral leuk te vinden!

Meer informatie over nijntje? Ga naar www.nijntje.nl

Moet je als ouder (verplicht) meedoen tijdens de nijntje Beweeglessen?

Het programma kan op verschillende manieren worden aangeboden. Of ouders verplicht mee moeten doen is dus club afhankelijk. Informeer hierover bij de desbetreffende aanbieder.

Staat je vraag er niet bij of wil je meer informatie?
Stuur een mailtje naar beweegdiploma@kngu.nl