Waarom goed leren bewegen?

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

Beweegdiploma Beweegdiploma
Leer meer over bewegen bij kinderen

Spelenderwijs goed leren bewegen

Lees hier over de achtergronden van het nijntje Beweegdiploma en artikelen die het belang van bewegen op jonge leeftijd onderschrijven.

Een moeder over de nijntje Beweeglessen

Sinds begin dit jaar ben ik een enthousiast bezoeker van de nijntje Beweeglessen. Anders gezegd: ik mag iedere woensdagmorgen mee met een eigenwijze en heel enthousiaste peuter. Samen bewegen, want ook ik beweeg vrolijk mee.

Lees verder

Hoe voorkom je verveling bij kinderen?

Wie kent het niet? Kinderen die zich vervelen, die niets lijken te willen, geen initiatief, geen creativiteit, geen energie.

Lees verder

Peuters leren bewegen met nijntje

Wist je dat je bewegen kunt stimuleren door een peuter op te rollen als een pannenkoek in een badhanddoek?

Lees verder

Achtergronden van het nijntje Beweegdiploma

De lessen van het nijntje Beweegdiploma zijn ingericht volgens een aantal principes. Hierdoor zijn de bewegingen die jonge kinderen leren geen ‘kunstje’ op zich die ze maar op één manier kunnen uitvoeren.

Lees verder

Proefschrift bewijst waarde nijntje Beweegprogramma

Kinderen op de basisschool zouden vaker een gestructureerd en uitdagend beweegprogramma moeten volgen.

Lees verder
Beweegdiploma

Haal je
nijntje Beweegdiploma

Gratis proefles aanvragen

Veel gestelde vragen

In hoeveel lessen haal je het nijntje Beweegdiploma?

Gemiddeld kan een kind het nijntje Beweegdiploma in 15 tot 20 lessen halen. Dit is afhankelijk van de snelheid van de ontwikkeling van je kind. Sommige clubs kiezen ervoor om de lessen te verwerken in een gewone peutergymles. Zij kiezen dan bijvoorbeeld 2 momenten per jaar om een beweegfeest te organiseren met een diploma als beloning. Het kan dus zijn dat het langer duurt voordat je kind het diploma haalt.

Hoe weet ik dat een organisatie een door de KNGU erkende aanbieder is van het nijntje Beweegdiploma?

Klik rechts boven op "gratis proefles" en zoek naar een erkende aanbieder bij jou in de buurt.

Wat kost het nijntje Beweegdiploma?

De aanbieder van de lessen bepaalt zelf de prijs. Informeer bij de locatie in jouw buurt naar de kosten.

Moet je altijd eerst nijntje Beweegdiploma 1 hebben gehaald, voordat je kunt starten met het tweede diploma?

Nee, dat hoeft niet. Kinderen van 2 en 3 jaar beginnen met Beweegdiploma 1 en kunnen daarna doorstromen. Kinderen van 4 jaar en ouder kunnen ook prima beginnen met Beweegdiploma 2. Overleg met de aanbieder van de lessen wat voor jouw kind de goede keuze is.

Moeten kinderen ook echt een examen afleggen?

Nee, er is geen examen. De juf of meester beoordeelt in de lessen de voortgang van je kind en bepaalt of het genoeg geoefend heeft om een diploma te krijgen. Tijdens een beweegfeestje krijgt je kind het diploma uitgereikt.

Wat is een proefles?

Om te kijken of het programma van het nijntje Beweegdiploma goed bij je past mag je altijd een keertje vrijblijvend meedoen.

Hoe vraag ik een proefles aan?

Via onze website www.beweegdiploma.nl kom je direct terecht op de website van de door jouw gekozen club of lesgever. Hier vind je de button "proefles aanvragen" en kun je een of twee gratis proeflessen aanvragen.

Waarom is nijntje ambassadeur van het Beweegdiploma?

Omdat nijntje bewegen belangrijk en leuk vindt, is zij ambassadeur geworden van het Beweegdiploma. Als rolmodel hoopt nijntje op deze manier heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levenswijze te ontwikkelen en bewegen vooral leuk te vinden!

Meer informatie over nijntje? Ga naar www.nijntje.nl

Moet je als ouder (verplicht) meedoen tijdens de nijntje Beweeglessen?

Dat verschilt per aanbieder. Er zijn ouder-kind varianten waarbij je fijn samen met je kind kunt bewegen in de les. Dit is niet altijd zo, informeer bij de aanbieder hoe het gaat in hun lessen.

Kan ik ook lessen missen?

Je kind moet genoeg oefenen om het diploma te kunnen krijgen. Het is belangrijk dat het vaak aanwezig is, maar een keer een lesje missen vanwege ziekte of vakantie is geen probleem.

Staat je vraag er niet bij of wil je meer informatie?
Stuur een mailtje naar beweegdiploma@kngu.nl